Coachen met de tarot

Coachen met de Tarot

De meeste mensen kennen de Tarot als een kaartendeck waarmee door begaafde of wazige types (afhankelijk van hoe je er naar kijkt) de toekomst voorspeld wordt. Jammer, want de Tarot is ook een serieus coachingstool.

full26886181_aTarot als coachingstool
Ik heb een prachtige opleiding gevolgd bij Jan Ton, schrijver van onder meer het prachtige boek “De levende Tarot”.  Daar heb ik ervaren wat Tarot als coachingstool kan betekenen. Het deck bevat oeroude afbeeldingen die bol staan van de symboliek. Tarot spreekt onze collectieve oertaal, de beeldtaal en communiceert daardoor direct met ons onderbewustzijn. Het is juist in dat deel, het onderbewustzijn, waar vaak de kern en dus ook de oplossing van een probleem en/of het antwoord op een vraag ligt. “Eén beeld zegt meer dan duizend woorden”.

Woordbegrip versus beeldbegrip
In mijn praktijk zijn mensen vaak verbaasd hoe snel we in één gesprek tot de kern kunnen komen. Dit scheelt me 10 praatsessies met een psycholoog kreeg ik letterlijk als feedback. Dat is logisch, met woorden iets uitleggen kost veel meer moeite dan met beelden.

boom1_1In de beeldentaal is een boom, een boom, dat kan je zien, dat is concreet, dat roept geen verdere vragen op. In de woordentaal laat het woord boom ruimte voor verschillende interpretaties. Grote boom, kleine boom, dennenboom, palm? Ja waar hebben we het eigenlijk over??  Zeker bij mensen die visueel ingesteld zijn werken beelden ondersteunend in een gesprek.

Doel cursus
In deze cursus wil ik je kennis laten maken met de waarde van het gebruik van beelden in in coachingsgesprekken. Ik leer je hoe je met behulp van de Tarot direct contact kunt maken met de cliënt en de kern van zijn of haar probleem. Daarnaast leer ik je hoe je ook tijdens evt. verdere gesprekken de Tarot kunt inzetten als je het met woorden alleen niet meer redt. Ook besteden we tijd aan het “tekenen van je gesprek.” Een succesvolle methode om een situatie, probleem of gesprek visueel te maken. Zie het als een waardevolle uitbreiding van je standaard toolbox.

Voor wie?
Iedereen die regelmatig gesprekken voert met cliënten of de ambitie heeft om dat te gaan doen. Lifecoach, spiritueel coach, maatschappelijk werkers enz.

Start: In overleg, bij voldoende aanmeldingen
Duur: 4 x vrijdagavond
Kosten: € 250,00 p.p. (incl. cursusmateriaal). Betaling in termijnen is mogelijk.
Locatie: Coachhuis, Zoetermeer

Aantal personen: maximaal 6

Warme groet Louise

Heb je ook interesse?

MAIL MIJ OM JE AAN TE MELDEN