Ont-Masker jezelf!

Het mooiste dat je kunt worden is jezelf

Dat is niet zomaar een losse kreet. Je kunt immers alleen maar uitgroeien tot de beste versie van jezelf. Net zoals een roos in het juiste klimaat met de juiste voeding uit zal groeien tot de prachtige roos die zij in haar ware kern is. Een roos zal nooit uitgroeien tot een zonnebloem of andersom.

Net zoals de roos kun je als mens alleen maar bloeien en groeien in het juiste klimaat met de juiste voeding.

Het sleutelwoord in persoonlijke ontwikkeling is bewust-wording
Wil je weten wat jij nodig hebt om je maximaal te kunnen ontplooien dan moet je je eerst bewust worden van wie je in de kern bent. Elk mens is uniek. Iedereen heeft zijn eigen specifieke klimaat en voeding nodig.

De basis van alle levensvragen beginnen allemaal bij de 3 hoofdvragen:
Wie ben ik. Waar sta ik. Wat wil ik.

Jezelf ont-maskeren
Vaak zijn we ons helemaal niet zo bewust van onszelf. Vaak zijn het de opvoeding, de maatschappij, de omgeving (het klimaat en de voeding) die ons zeggen wie we zijn of zouden moeten zijn. Dat wordt een overtuiging waarnaar je gaat leven. Dat wordt ons masker. En dan komt het moment dat je tegen jezelf aanloopt. Je krijgt het gevoel dat je anders bent dan anderen. Je voelt je niet happy met wat je doet. Je plezier verdwijnt. Je mist motivatie, drive. Je raakt steeds meer het contact met je ware kern kwijt.

HSP?
Op zoek naar je ware kern, kun je erachter komen of vermoeden dat je HSP bent. Ik besteed nu een aparte alinea aan HSP maar naast HSP zijn er nog veel andere “mens” soorten net zoals er meerdere bloemensoorten en meerdere vogelsoorten bestaan. We leven al heel lang op deze aarde, we hebben alle vogelsoorten, werelddelen en plantsoorten al in kaart gebracht  (denken we) maar we hebben nog nooit echt naar onszelf gekeken.

We gaan voor het eerst in ons bestaan echt naar binnen en naar onszelf kijken. Ben ik net als jij, ben ik net als de massa? Is er wel een massa, een norm?

Heel voorzichtig zie je de eerste bewuste en buitengewoon moedige mensen opstaan die durven zeggen: hey ik val op hetzelfde geslacht, hey ik ben een transgender, hey ik ben een HSP enzovoort. We blijven altijd mens, je hoort altijd bij de groep, maar we gaan de diversiteit zien. Wat een prachtige ontwikkeling is dit?  Als je de roos en de zonnebloem in een boeket zet ziet het boeket er toch een stuk kleurrijker uit.

Ontdekkingsreis
Ik neem je graag mee op ontdekkingsreis naar je ware ik. Welke kleuren zijn kenmerkend voor jou? Zodat je je bewust wordt wie je in de kern bent! Dan heb je in feite de handleiding voor jouw leven. Dan weet je wat voor jou het juiste klimaat is, wat je voedt maar ook wat ziekmakend voor je is. Wat je op moet zoeken en waar je vooral van weg moet blijven. Dan weet je wat je nodig hebt in een relatie, wat je zoekt in werk en wat je moet doen om mentaal gezond te blijven.

Als je weet wie je bent en wat je nodig hebt dan kun je je optimaal ontplooien en haal je het beste uit jezelf. Daarnaast maak je de wereld een stuk kleurrijker en geef je anderen een spiegel om zichzelf in te herkennen.

Mijn aanpak
Ik heb geen vast pad waarlangs ik werk. Elk eenmalig consult of begeleidingstraject start ik blanco. Immers geen mens is hetzelfde. Elk mens en elke situatie vereist een unieke benadering en dat is wat ik je ook aanbied. Een unieke benadering voor een uniek persoon.

Spreekt mijn aanpak je aan stuur mij dan een vrijblijvende mail. Dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Warme groet Louise

Heb je interesse? Ben je klaar om jezelf te Ont-Maskeren?

MAIL MIJ VOOR HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK