Met tarotkaarten kun je niet alleen de toekomst voorspellen of een analyse van je persoonlijkheid maken; de tarot kan je ook laten zien welk thema in een bepaald jaar voor je van toepassing is. Je kunt dit bekijken aan de hand van de jaarkaart, ook wel groeikaart genoemd.

Je jaarkaart reken je als volgt uit: tel je geboortedag en -maand bij elkaar op en voeg daar de som van het huidige jaar aan toe. Een voorbeeld: als je op 23 mei jarig bent, dan is jouw kaart voor dit jaar dus de cijfersom van 23-05-(2 + 3) + (0 + 5) + (2 + 0 + 2 + 0) = 5 + 5 + 4 = 14. Jouw jaarkaart voor dit jaar is dan kaart nummer 14, Gematigdheid.

Zoek in onderstaand overzicht jouw jaarkaart op en lees wat 2020 voor jou in petto heeft.

0 – The Fool

De DwaasJe maakt dit jaar een nieuwe start. Het wordt een jaar vol kansen. Het enige wat je hoeft te doen is er voor openstaan en erop vertrouwen dat het leven je brengt wat je nodig hebt. Laat je leiden door je nieuwsgierigheid. Volg instinctief wegen zonder vooraf te weten waarheen deze leiden. Kies niet voor veiligheid maar voor avontuur. Je kunt je nu losmaken uit de grauwe normaliteit en lusteloze routine. Durf dit jaar in het diepe te springen. Het is de tijd om een geheel nieuw pad in te slaan. Dus gooi je haar los en JUMP!

Affirmatie: Ik vertrouw op het Universum en ik weet, dat als ik in het diepe spring er een net is om me op te vangen

 

 

 

I – De Magiër

De MagierDit jaar belooft uiterst succesvol te worden. Tenminste, als jij wilt. Jij hebt alles in huis om dit jaar te slagen op alle belangrijke levensgebieden maar er wordt wel actie van je verwacht. Wat je ook aanpakt, het heeft goede vooruitzichten om een echte hit te worden! Je zult je dit jaar bewust worden van de kracht van het woord en de gedachte. Jouw toverspreuken worden dit jaar waarheid. Dit houdt ook een kleine waarschuwing in denk aan het verhaal van de drie wensen, kijk uit “wat je wenst!

Affirmatie: Ik heb alle talenten en vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn. Ik kan creëren wat ik wil. 

 

 

 

II – De Hogepriesteres

De HogepriesteresDit is een mooi jaar om je intuïtieve vermogens te ontwikkelen. Leer vertrouwen op je intuïtie. Luister naar je innerlijke stem die je op de juiste tijd naar plaatsen en mensen zal leiden, die nu belangrijk voor je zijn. Luister dit jaar vooral niet teveel naar de buitenwereld maar luister naar je eigen gevoel. Gebruik dit jaar om een meditatietraining te doen of een droomdagboek bij te houden. Het is dus niet echt een jaar om carrièrestappen te zetten en dergelijke maar een jaar om naar binnen te keren en de verbinding te leggen met jouw eigen innerlijke weten.

Affirmatie: Ik erken mijn intuïtie als een waardevol instrument en geef het de ruimte om mij te leiden.

 

 

 

III – De Keizerin

De KeizerinVoor je ligt een vruchtbaar jaar. De komende 12 maanden staan geheel in het teken van creatieve veranderingen en groeikansen. Je zult merken dat je “groene vingers” hebt. Alles wat je aanpakt valt in vruchtbare aarde. Het is dus een hele goede tijd om je plannen te verwezenlijken. Nu is de tijd om te zaaien op alle belangrijke levensgebieden. Succes verzekerd. Heb je een kinderwens?  2020 is voor jou een uitgesproken jaar om er nu vorm aan te geven. Maak gebruik van de kansen die dit vruchtbare jaar je biedt.

Affirmatie: Ik ben dankbaar voor de vruchtbaarheid in mijn leven. Dat geeft mij de kans om liefde in mijn leven te planten.

 

 

 

IV – De Keizer

De KeizerVoor je ligt een jaar van daadkracht. Nu is het de tijd om structuur aan te brengen in je leven en dat betekent duidelijke grenzen stellen aan jezelf maar ook aan anderen. Tot hier en niet verder! Stel orde op zaken en zorg dat je de structuur vasthoudt. Zit je financieel in de knoei, is het een chaos in je huis of je leven of heb je een ongezonde levensstijl? Dit jaar word je gevraagd om je verantwoordelijkheid te nemen, om het aan te pakken.

Affirmatie: Ik zorg voor de broodnodige positieve structuur en stabiliteit in mijn leven.

 

 

 

 

V – De Hogepriester

2020  wordt het jaar waarin zingeving voor jou belangrijk wordt. Je gaat ontdekken wat voor jou echt van waarde is, je levensvisie verandert. Je gaat anders tegen de dingen aankijken, normen, waarden en principes die je van huis uit hebt mee gekregen worden onder de loep gelegd. Is dat nu wel zo en kan ik me daar nog in vinden? Een goed jaar om veel te lezen en je te verdiepen in andere culturen en religies. Wees niet verbaasd wanneer je aan het einde van het jaar een totaal andere levensbeschouwing hebt.

Affirmatie: Ik respecteer traditie maar ik kies mijn eigen levenspad. Ik denk voor mezelf en volg niet klakkeloos.

 

 

 

VI – De Geliefden

De GeliefdenDit is een jaar dat je hart sneller doet kloppen. Misschien ligt het aan een bepaalde persoon die je al kent of die nu in je leven komt. Het wordt in elk geval een jaar waarin belangrijke keuzes gemaakt worden. Ga je kiezen vanuit je hart of je verstand? Ga je kiezen vanuit Liefde of Angst? Jij mag het antwoord geven. Het is jouw vrije keus.

Affirmatie: Ik ben klaar voor de Liefde en vind de Liefde die ik nodig heb.

 

 

 

 

 

VII – De Zegewagen

De ZegewagenIn 2020 word je gevraagd om de leiding over je leven te nemen. Neem de teugels in eigen handen of neem de teugels weer terug. Laat je niet van de wijs brengen. Jij bent degene die aan het roer staat. Focus je op wat je wil en ga er in één rechte lijn naar toe en trek je niets aan van anderen. In dit jaar kun je heel veel bereiken als je maar gefocust blijft en het heft in handen houdt.

Affirmatie: Ik geloof in mezelf en focus me op mijn doelen. Ikheb de controle over mijn eigen leven en bepaal zelf.

 

 

 

 

VIII – Kracht

KrachtIn dit jaar zul je geconfronteerd worden met gevoelens in jezelf of buiten jezelf die maar moeilijk onder controle te houden zijn. Het vereist een hoop moed, kracht en doorzettingsvermogen om controle te krijgen. Het kan een kind zijn die veel aandacht vraagt of een partner die nog als een jonge hond door het leven dartelt. Ook kan het gaan om een eigen innerlijke behoefte waar je bijna geen controle over hebt. 2019 is voor jou het jaar van discipline. Disciplineren maar wel op een liefdevolle manier, met een zachte hand. Door opvoeding met een harde hand (Angst) maak je alleen maar valse honden, zodra ze de kans krijgen zullen ze je aanvallen. Met zachte hand (Liefde) bereik je veel meer. Liefde is de echte Kracht. Liefde maakt bondgenoten.

Affirmatie: Ik benader mezelf en anderen vanuit Liefde.

 

 

IX – De Kluizenaar

De KluizenaarHet komende jaar is het belangrijk dat je uit gaat vinden wat je werkelijk wilt. Benut deze fase om je leven te overdenken. Ga na in hoeverre inhouden en uiterlijke structuren in je beroep en je privéleven nog overeenkomen met wie je werkelijk bent. Waar dit niet het geval is, is het zaak uit te vinden wat je moet veranderen. Het is niet makkelijk om dit inzicht te verwerven, maar je hebt er een heel jaar de tijd voor. Enkele dagen afzondering in de stilte, in een klooster, op een eiland of op een andere afgelegen plaats zijn zeer bevorderlijk voor het verkrijgen van inzicht. De kluizenaar betekent trouw te zijn aan zichzelf en zichzelf te steunen, juist ook in de ontmoeting met anderen.

Affirmatie: Ik leef mijn leven vanuit mijn eigen ziel en niet automatisch vanuit de waarden en de principes die de maatschappij hanteert.

 

 

X – Rad van Fortuin

Rad van FortuinDit jaar brengt cruciale veranderingen. Het leven is eeuwig in beweging. Dat is een kosmische wet. Het is aan jou hoe je hierop reageert. Je kunt je vast blijven klampen aan oude zekerheden of het zien als een kans op vernieuwing. Een ding is zeker, het is onomkeerbaar, dus go with the flowen laat je verrassen.

Affirmatie: Ik laat los en ga verder. Ik weet dat verandering onvermijdelijk is.

 

 

 

 

 

XI – Gerechtigheid

GerechtigheidHet komend jaar wordt de balans opgemaakt. Je wordt geconfronteerd met je kosmische bankrekening. Ben je in balans kloppen de uitgaven met de inkomsten en sta je netjes op 0 of ben je ergens over de schreef gegaan en uit balans geraakt. Het is een jaar waarin je je bewust wordt van de karmische wetten. What goes around comes around. In principe ben je daarvoor zelf verantwoordelijk, want je oogst wat je zaait. Dat kan zeer verrijkend zijn, maar ook uiterst onaangenaam, afhankelijk van je opstelling in het verleden. Oude rekeningen worden vereffend. Juridische gevechten, contractuele moeilijkheden, zijn alle externe uitingen van een interne onbalans. Vind je eigen midden dit jaar, de balans punt. Breng in orde wat vroeger verkeerd is gegaan, zodat je daar in de toekomst geen last meer van zult ondervinden.

Affirmatie: Ik ben verantwoordelijk voor mijn leven. Ik oogst wat ik zaai.

 

 

XII – De Gehangene

De GehangeneLaat dit jaar het keerpunt in je leven worden. Je zult dit jaar het gevoel hebben dat je geen meter vooruit komt in je leven. Je kunt je hulpeloos en machteloos voelen. Het helpt niet om veranderingen met geweld te willen afdwingen. Het is net als bij drijfzand: hoe meer je schopt, hoe dieper je zinkt. Om de situatie vlot te trekken heb je veel geduld nodig. Je moet bereid zijn om los te laten, om te accepteren, om je over te geven aan het Leven. Als je ophoudt met vechten zul je merken dat je door de rust die dan ontstaat je heel anders naar het leven gaat kijken maar nog belangrijker anders in het leven gaat staan. Oude denkpatronen worden losgelaten en maken plaats voor een nieuwe, frisse kijk op het leven.

Affirmatie: Ik geef me over en ben bereid om mijn leven vanuit een nieuw perspectief te bekijken.

 

 

 

XIII – De Dood

De DoodDit is een belangrijk jaar voor jou. Een transformatiejaar. Laat radicaal los wat je niet meer dient en wat je niets meer geeft. Breek met alles waar geen groei of leven meer in zit. Laat slechte of schadelijke gewoontes definitief achter je en neem afscheid van alles wat niet goed voor je is. Hoe bewuster en bereidwilliger je je van oude structuren bevrijdt, des te eerder kun je het nieuwe in je leven ontvangen.Verdriet om het afscheid en angst voor het onbekende zijn onvermijdelijke emoties in dit proces. Accepteer ze, aanvaard ze en verdring ze vooral niet.

Affirmatie: Ik weet dat aan alles een eind moet komen om ruimte te maken voor het nieuwe. Ik verwelkom het nieuwe in mijn leven.

 

 

 

XIV – Gematigdheid

MatigheidDit jaar kan je geheel en al op je beschermengel vertrouwen. Hij zal je leiden als het gaat om het kiezen van de juiste weg. Telkens als je in een tegenstelling verzeild bent geraakt, heen en weer geslingerd wordt tussen twee uitersten of besluiteloos in de knel zit, kun je nu de juiste oplossing vinden. Je vindt de juiste balans tussen werk, privé, hobby’s enz. Je weet je aandacht goed te verdelen over de verschillende aandachtsgebieden. Kortom je lijkt de perfecte mix gevonden te hebben. Alles is in harmonie.

Affirmatie: Ik integreer alles in mijn leven wat ik belangrijk vind. Ik kan die verschillende componenten soepel verbinden tot één mooi uitgebalanceerd geheel.

 

 

 

XV – De Duivel

De DuivelDit jaar moet je je kelder opruimen. Dat is nooit de leukste klus. In de kelder bewaren we dingen die we liever niet zien. Met de kelder wordt de donkere kant van onszelf bedoeld, die ons steeds weer dingen laat doen waarvan we achteraf zeggen waarom heb ik het in godsnaam zover laten komen. Hij verleidt ons om dingen te doen die niet goed voor ons zijn, hij verleidt ons om onze principes opzij te zettenwant hij belooft ons de hemel en wie wil dat nu niet. Word je ervan bewust dat je makkelijk te verleiden bent en vraag je steeds af creër ik mijn hemel of creëer ik mijn eigen hel. Wie met vuur speelt kan zijn handen branden! Mooi jaar om van je verslavingen af te komen.

Affirmatie: Ik herken mijn zwaktes, mijn innerlijke demonen, ik ga de confrontatie aan en versla ze.

 

 

 

XVI – De Toren

De TorenDit is een turbulent jaar. De bom barst, een reorganisatie is een feit, je relatie staat op springen enz. Je zult het ervaren als het wegvallen van al je zekerheden. Uiteindelijk aan het eind van proces zul je merken dat het een bevrijding is geweest omdat je leefde in een structuur die jou niet paste en die je noodzakelijke groei in de weg stond. Dit is het jaar waarin de Kosmos op een hele botte manier besluit in te grijpen om jou weer op het juiste pad te zetten. Dit maakt vaak heftige emoties los. Het is niet zomaar niets als je uit je veilige wereldje geworpen wordt. Accepteer ze en duw ze niet weg.

Affirmatie: Ik herken het als ik in een ongezonde situatie gevangen zit en laat het vrijwillig achter me.

 

 

 

XVII – De Ster

De SterDit jaar staat onder een goed gesternte. Smeed nu toekomstplannen en waag een nieuw begin, waarbij je je op doelen op de lange termijn richt. Vooral wanneer je een crisis of moeilijke fase achter de rug hebt, is nu de tijd aangebroken voor nieuwe hoop en toekomstvisioenen. Laat je leiden en inspireren door je eigen innerlijke ster van Bethlehem die leid je naar een plek van hoop, bevrijding en verlossing.

Affirmatie: Ik vertrouw dat het Universum mij leidt in moeilijke tijden en mij naar de oplossing brengt.

 

 

 

 

 

XVIII – De Maan

De MaanKomend jaar ga je aan het werk met je gevoel. Je tast dit jaar een beetje in het duister. Je pad is niet duidelijk, de mensen om je heen zijn niet duidelijk, en dat roept logischerwijze angst en onzekerheid op. De Maan is heerseres van de nacht. Als het duister om je heen is ziet de wereld er heel vreemd en beangstigend uit, is dat nu een eng beest, o, nee dat is gewoon een prop op de weg! Je kunt waarheid en illusie niet goed van elkaar scheiden. In het stikdonker zul je je tastzin moeten gebruiken. Op je gevoel, je intuitie afgaan is dus het thema van dit jaar. Net als bij een blind persoon zul je merken dat door deze gedwongen training je intuitie of zesde zintuig steeds zuiverder wordt in haar waarneming. Een mooi jaar om je spiritueel te ontwikkelen.

Affirmatie: Ik ben niet bang in het donker, ik gebruik mijn innerlijke kompas om de weg te vinden.

 

 

XIX – De Zon

De ZonDit jaar loop je aan de zonzijde van het leven. Welke twijfels of angsten je ook hebt, deze behoren nu tot het verleden. Je vindt je echte zelf weer terug. Vol zelfvertrouwen ga je 2019 door. Dat Zonnetje zorgt ervoor dat je op alle belangrijke levensthema’s liefde, werk en financiën dit jaar succes zal boeken! Geniet er van.

Affirmatie: Ik geniet met volle teugen! Ik ben energiek en vol zelfvertrouwen!

 

 

 

 

 

XX – Het Oordeel

Het Oordeel2020 is voor jou het jaar van de wederopstanding. De bevrijding, de verlossing. Het is een jaar waarin je “geroepen” wordt om jezelf te worden in al je facetten, om heel te worden. Kom uit de kast en laat zien wie je bent. Accepteer jezelf zoals je bent. Oordeel niet, niet over jezelf en niet over anderen. Het Universum maakt geen fouten. Iedereen is precies zoals hij of zij moet zijn.

Affirmatie: Ik ben goed zoals ik ben.

 

 

 

 

 

XXI – De Wereld

De WereldDit is een belangrijk jaar. Je gaat dit hoofdstuk van je leven definitief afsluiten. De weg is niet makkelijk geweest maar je hebt je doel bereikt. Je hebt je plek gevonden. Dat voelt comfortabel, prettig en veilig. Geniet ervan. Dit jaar begin je aan een nieuw hoofdstuk!

Affirmatie: Ik sluit dit hoofdstuk voorgoed en kijk vol nieuwsgierigheid uit naar het nieuwe!

© 2020 Louise Molleman

BewarenBewaren

BewarenBewaren

admin